Havtornfrugtolie

Havtornfrugtolie, udvundet fra bærrene af havtornbusken (Hippophae Rhamnoides), er en ekstraordinær ingrediens i vores hudpleje, særligt i vores ansigtscreme - på grund af dens rige indhold af næringsstoffer, vitaminer og fedtsyrer. Her er en detaljeret gennemgang af dens egenskaber:

Vitaminer i havtornolie

 • Vitamin C: Havtornolie er ekstremt rig på vitamin C, som er kendt for sine antioxidante egenskaber. Vitamin C hjælper med at bekæmpe frie radikaler, lysne huden, og fremme kollagenproduktionen, hvilket er afgørende for hudens elasticitet og fasthed.
 • Vitamin E: Dette vitamin er en kraftfuld antioxidant, der hjælper med at beskytte huden mod miljømæssige stressfaktorer som UV-stråler og forurening. Det hjælper også med at holde huden fugtet og reducerer tegn på ældning.
 • Vitamin A: Kendt for sine anti-aging egenskaber, fremmer vitamin A cellefornyelse og reparation, hvilket hjælper med at mindske fine linjer og rynker.
 • Vitamin B-Kompleks: Flere B-vitaminer, herunder folinsyre, hjælper med at opretholde hudens sundhed ved at fremme cellefornyelse og reparation.

Fedtsyrer i havtornolie

 • Omega-7 (Palmitoleinsyre): Omega-7 er sjælden i planteverdenen og en af årsagerne til, at vi har valgt havtornfrugtolien til ANSIGTSCREME 01. Omega-7 hjælper med at forbedre eventuelle ubalancer i huden og genopbygge hudceller. Den er også nyttig, når det handler om at bekæmpe tørhed og forbedre hudens elasticitet.
 • Omega-3 og Omega-6 (Alfa-Linolensyre og Linolsyre): Disse essentielle fedtsyrer spiller en vigtig rolle i at opretholde hudens barrierefunktion, reducere inflammation og holde huden hydreret.
 • Omega-9 (Olie- og Erucasyre): Bidrager til at styrke hudens naturlige barriere, forbedre elasticitet og fugtighed, og hjælper med at reducere fine linjer.

Andre egenskaber og fordele ved Havtornolie

Anti-inflammatoriske egenskaber: Havtornolie kan hjælpe med at reducere rødme og inflammation i huden, hvilket gør den ideel til følsom eller problematisk hud.

Helende egenskaber: På grund af sin unikke sammensætning kan havtornolie fremme helingen af hudskader som solskoldning, små sår og andre hudirritationer.

Hydrering: Olien er effektiv til at låse fugtighed ind i huden, så den bliver mere smidig og gennemfugtet.

Fremmer hudens sundhed: Med sin rige sammensætning af næringsstoffer understøtter havtornolie den generelle sundhed i huden, hvilket resulterer i en mere sund og ungdommelig lød.

Samlet set er havtornfrugtolie en alsidig og kraftfuld ingrediens i ansigtscremer, der tilbyder en bred vifte af fordele, der kan forbedre hudens udseende og sundhed betydeligt.

Vær opmærksom på, at der er forskel på egenskaberne i havtornolie udvundet af kernerne og af frugterne. Havtornfrugtolien (som vi bruger) kan du kende på den varme gule farve, den giver til cremen.

  INCI: Hippophae Rhamnoides

  Find alle vores ingredienser her.

  Tilbage til blog